"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У 2010 році ЄБРР менше інвестував в Україну

Понеділок, 24 січня 2011, 15:07

У 2010 році в порівнянні з 2009 роком Європейський банк реконструкції та розвитку зменшив обсяг своїх інвестицій в проекти в Україні з 1,5 млрд. доларів до 1,3 млрд. доларів.

Про це йдеться в повідомленні на веб-сайті ЄБРР.

"Річний обсяг інвестицій банку в Україну склав 1,3 млрд. доларів (952 млн. євро) в рамках 28 проектів", - говориться у повідомленні.

Серед підписаних у 2010 році важливих проектів у секторах інфраструктури та енергетики банк виділяє кредит Державній службі автомобільних доріг "Укравтодор" на суму 450 млн. євро для фінансування модернізації доріг на підходах до Києва і кредит на суму 175 млн. євро для будівництва високовольтної лінії електропередачі "Запоріжжя - Каховка".

Реклама:

На думку експертів ЄБРР, реалізація цих проектів буде сприяти значному збільшенню ефективності транспортної мережі, а також надійності передачі електроенергії.

Значну частину інвестицій в корпоративному секторі в 2010 склали інвестиції в агробізнес ("Миронівський хлібопродукт" - 50 млн. доларів, "Нібулон" - 50 млн. доларів, "Нобл Ресорсиз Україна" - 24 млн. доларів, Ukrainian Agrarian Farms - 20 млн. доларів, "Астарта" - 10 млн. євро).

У фінансовому секторі ЄБРР надав субординований кредит на суму 140 млн. доларів Укрсиббанку, а також домовився про інвестиції в акціонерний капітал цього банку.

Також були укладені угоди з підтримки лізингових, страхових і торгових операцій.

Крім того, банк розпочав реалізацію програми ділових консультацій (Business Advisory Services), яка призначена для підвищення ефективності місцевого малого бізнесу і передбачає участь місцевих бізнес-консультантів.

Сукупний обсяг діяльності ЄБРР в Україні станом на 31 грудня 2010 року склав понад 6 млрд. євро, причому близько половини цих інвестицій були здійснені в останні 3 роки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!