Підприємства ТКЕ не поспішають домовлятися про купівлю газу

Понеділок, 24 січня 2011, 13:53

ДК "Газ України" занепокоєна тим, що жодне підприємство комунальної теплоенергетики на 24 січня не надало до компанії висновку Мінекономторгівлі щодо погодження застосування процедури закупівлі природного газу в одного учасника.

У зв'язку з набуттям чинності з 1 січня постанов НКРЕ, підприємства ТКЕ повинні терміново укласти договори на закупівлю природного газу з 1 січня за встановленою НКРЕ ціною.

Укладання таких договорів закупівлі природного газу здійснюється відповідно до вимог закону "Про здійснення державних закупівель".

"Газ України" надіслала на адресу підприємств ТКЕ проекти договорів щодо закупівлі природного газу у 2011 році за цінами відповідно до вказаних постанов НКРЕ та тендерну документацію.

Реклама:

ДК звертається до керівництва державних органів влади з проханням максимально прискорити виконання вимог закону "Про здійснення державних закупівель".

"Газ України" підтверджує готовність забезпечити природним газом підприємства ТКЕ у опалювальному сезоні 2010-2011 років на підставі укладених у встановленому порядку договорів.

Підставою для укладання з підприємствами ТКЕ таких договорів є виконання ними процедури закупівлі природного газу та проведення в повному обсязі розрахунків за природний газ.

Держкомпанія нагадує, що відповідно до вимог закону "Про засади функціонування ринку природного газу" та постанови Кабміну від 27 грудня 2001 року №1729 "Про забезпечення споживачів природним газом" постачання природного газу здійснюється за умови його стовідсоткової оплати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!