"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клюєв кличе інвесторів в Україну

Понеділок, 24 січня 2011, 13:41

Уряд закликає іноземних інвесторів активніше вкладати кошти в українську економіку.

"Ми зацікавлені, щоб в Україну прийшло якомога більше інвестицій", - заявив перший віце-прем'єр-міністр-Міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв в інтерв'ю телеканалу CNN.

За словами віце-прем'єра, в Україні в рази скорочено кількість дозволів та ліцензій для ведення бізнесу.

Клюєв відзначив, що проводиться робота щодо впровадження механізму отримання підприємствами всіх дозволів через "єдине вікно".

Реклама:

"Бізнесмен пише заяву і віддає в цю одну інстанцію. Більше з ним ніхто не спілкується. І через певний час він в цьому "єдиному вікні" отримує всі дозволи", - заявив перший віце-прем'єр-міністр.

Чиновник також відзначив, що прийнятий Податковий кодекс стимулює інвесторів відкривати нове виробництво або розширювати вже існуюче.

Як приклад кроків назустріч інвесторам, Клюєв навів зміни в законодавстві про будівництво, прийняті Верховною радою на початку 2011 року.

"До недавнього часу для того, щоб побудувати який-небудь об'єкт, необхідно було отримати 93 дозволи. Новим законом кількість дозволів скорочено до 23-х", - сказав він.

Крім цього, він нагадав про кроки щодо спрощення всієї системи надання адміністративних послуг.

За словами Клюєва, для залучення інвестицій необхідно також предметно займатися питаннями кожного інвестора - і великого, і середнього, а особливо іноземних, які готові вкладати гроші в Україні.

"Коли люди приїжджають в нашу країну, маючи зовсім інший менталітет, працюючи з абсолютно іншим законодавством, їм складно", - заявив чиновник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!