"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США дадуть Україні 124 мільйона на демократію

Понеділок, 24 січня 2011, 11:40

У 2011 році Україна отримає від США 124 млн. доларів на розвиток демократії.

Про це повідомляється на офіційному сайті http://www.foreignassistance.gov, що присвячений наданню урядом США допомоги різним країнам світу, повідомляє "Главред"

Він включає дані таких відомств як USAID та Department of State.

Згідно з інформацією щодо окремих країн, сума допомоги Україні буде витрачена на шість основних напрямків: забезпечення "миру і стабільності" - 44,6 млн. доларів, "розвиток демократії, права людини і управління" - 28,8 млн., "економічний розвиток" - 25 млн., "освіта" - 600 тис. доларів, "охорона здоров'я" - 24 млн., "гуманітарні програми" - 1,3 млн.

Реклама:

Зазначені суми уряд США планує витратити на "підтримку демократичної, процвітаючої і безпечної України, повністю інтегрованої в Євро-Атлантичну спільноту".

При цьому в абзаці, присвяченому загальним цілям допомоги, йдеться про "серйозні економічні проблеми в Україні у зв'язку зі світовою фінансовою кризою", а також масову корупцію, політичну роздробленість і уповільнення законодавчих, судових та ринкових реформ.

Для порівняння: розміри допомоги Афганістану становлять 3,9 млрд. доларів, Білорусі 14 млн. доларів, Грузії 90,1, Вірменії 45,2, Молдові 22,1 і Росії - 68,7 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!