"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Притулок для тварин закрили через наркотики

П'ятниця, 21 січня 2011, 20:33

Одеський притулок для безпритульних тварин, розташований на 6-му кілометрі Овідіопольської дороги, потрапив в зону уваги відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків МВС України.

Про це повідомив головний ветеринар притулку Валерій Знамеровський, інформують "Комментарии".

За його словами, причиною уваги ВБНОНу до собачого притулку став препарат "Кетамін", який використовувався для анестезії при стерилізації тварин.

"Справа в тому, що 12 січня Кабінет міністрів прийняв постанову, в якій включив цей препарат до списку наркотичних речовин, але ми про це дізналися тільки від співробітників міліції", - пояснив ветеринар.

Реклама:

За словами Валерія Знамеровський правоохоронці вилучили всю партію препарату, а через запізніле повідомлення притулок не зміг знайти йому заміну.

"Якби нам повідомили про це раніше, то ми почали б відразу шукати замінник, однак тепер ми просто не можемо знайти ліцензований аналог "Кетамін". Крім того, ми так і не знайшли в постанові інструкції, яка б давала чітке поняття, про механізм звітності при використанні наркотичних речовин, ми не знаємо, кому, куди і як звітувати", - підкреслив ветеринар.

При цьому, співробітник собачого оплоту зазначив, що міська влада, дізнавшись про проблеми притулку, намагаються вникнути в проблему і знайти якесь рішення, однак поки притулок не приймає тварин взагалі.

"Ситуація склалася така, що залишається тільки сісти і плакати, добре, що поки не порушили проти нас кримінальних справ", - зазначив Знамеровський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!