Керівництво "Макіївугілля" продавало розмішане породою вугілля

П'ятниця, 21 січня 2011, 19:51

Керівництво ДП "Макіїввугілля" відмовлялося допускати працівників КРУ до проведення інвентаризації вугілля.

Про це заявив керівник ГоловКРУ Петро Андрєєв в ефірі програми "Шустер Live".

"Працівникам КРУ не давали виконувати свої функції, які визначені їм законом. Керівництво "Макіїввугілля" відмовилося допускати співробітників КРУ до проведення інвентаризації видобутого вугілля", - сказав Анрєєв.

"Замість вугілля якісного, сертифікованого намагалися підмішувати породу і продавати його як якісне вугілля на тепло станції", - додав він.

Реклама:

Андрєєв резюмував, що було встановлено фінансових порушень більше одного мільярда і реальних збитків понад 500 млн. гривень.

Нагадаємо, 20 січня в місті Макіїівка Донецької області пролунали вибухи. Один з вибухів пролунав на території  ДП "Макіїввугілля".

Серед версій вибуху, що прогримів 20 січня біля будівлі ДП "Макіїввугілля", з'явилася така: "Макіїввугілля" перевіряло КРУ, і там знищують документи.

Пізніше версія не підтвердилася, однак КРУ повідомило, що "результати проведеного контрольного заходу в черговий раз показали недоліки у веденні бухгалтерського обліку, грубі порушення фінансової та бюджетної дисципліни в цілому на 1,823 млрд. гривень".

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!