Туреччина хоче, щоб ще більше українців везли їй гроші

П'ятниця, 21 січня 2011, 17:58

Міністерство культури й туризму Туреччини прогнозує, що в 2011 році потік туристів з України порівняно з 2010 роком зросте на 10%, або на 57 тис. до 627 тис. осіб.

Про це повідомив генеральний директор з реклами та промоції Міністерства культури й туризму Джумхур Гювен Ташбаші, інформують "Українські новини".

"Цього року ми очікуємо зростання приблизно на 10% або більше", - сказав він.

З його слів, потік туристів з України в Туреччину у 2010 році зберігся на рівні 2009 року і становив близько 570 тис. осіб.

Реклама:

Ташбаші зазначив, що найбільш популярними регіонами для українських туристів у Туреччині є Анталія, Стамбул і Каппадокія.

Він також наголосив, що 2010 року Туреччина постарається за допомогою рекламної кампанії популяризувати й інші регіони своєї країни.

Крім того, він повідомив, що турецькі готелі не планують відмовлятися від системи "усе включено", про що іноді обговорюється в ЗМІ.

Однак, зі слів Ташбаші, цю систему пропонують тільки у великих готельних мережах, а маленькі готелі не можуть собі її дозволити.

Туреччина є одним із найпопулярних туристичних напрямків для українців у зовнішньому туризмі.

У 2009 році кількість українських туристів, що виїхали за кордон, становила 15,3 млн. осіб, що на 1,1%, або на 164,6 тис. осіб менше, ніж у 2008 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: