У Бродського хочуть передати бізнесу процедури техогляду авто

П'ятниця, 21 січня 2011, 13:18 -

Державний комітет з питань регуляторної політики та підприємництва пропонує передати процедури техогляду авто від ДАІ до бізнесу.

Доопрацьований законопроект із цього питання Комітет направив до Кабінету міністрів, повідомляє прес-служба Держкомпідприємництва.

Документом передбачається, що технічний стан авто перевірятимуть діагностичні станції, які пройшли атестацію.

Якщо транспортний засіб визнано технічно справним - діагностична станція сама видаватиме талон і протокол проходження перевірки.

Реклама:

Легітимність його підтверджуватиме підпис спеціаліста, який проводив перевірку і печатка пункту перевірки.

У протоколі перевірки технічного стану транспортного засобу повинні бути відображені обсяги перевірки, цифровими кодами зазначені усі невідповідності технічного стану.

Дані про проведення перевірки станція надсилає до МВС в електронному вигляді не пізніше наступного дня після її проведення.

Плата за проходження перевірки регулюватиметься методикою Кабінету міністрів.

Вся процедура, згідно із законопроектом, має зніматися на фото і відео, а інформація зберігатися не менше ніж 3 роки.

За умисне знищення або незбереження матеріалів фіксації процесу перевірки впродовж встановленого законодавством строку встановлено штраф від 850 до1700 грн.

За повторне порушення передбачені додаткові виправні роботи до 6 місяців або заборона займатися перевіркою технічного стану впродовж п'яти років.

Також законопроект надає можливість власникові довіряти право користування транспортним засобом іншій особі, яка має посвідчення водія відповідної категорії за своїм підписом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: