НБУ змінив структуру центрального апарату

П'ятниця, 21 січня 2011, 13:03

Голова Національного банку України Сергій Арбузов змінив структуру центрального апарату Нацбанку.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на інформоване джерело в НБУ.

За даними співрозмовника агентства, зміни пов'язані, в основному, зі скороченням складу правління Нацбанку: створені декілька генеральних департаментів.

Як пояснив співрозмовник агентства, до нового правління НБУ поки увійшло лише 10 осіб: кількісний склад правління центрального банку буде приведений у відповідність до законодавства після заповнення вакантної посади директора фінансового департаменту Нацбанку.

Реклама:

Зокрема, до нового правління НБУ увійшла директор генерального департаменту з валютної та грошово-кредитної політики Олена Щербакова, яка раніше працювала директором департаменту валютного регулювання.

"Створений новий великий підрозділ - генеральний департамент з валютної та грошово-кредитної політики. Але його структура поки остаточно не визначена", - зазначив співрозмовник агентства.

Крім того, за його даними, створено генеральний департамент банківського нагляду - його керівник увійшов до складу правління НБУ.

Директором цього підрозділу призначений Олексій Ткаченко, який раніше працював у банківському нагляді в одному з регіональних управлінь Нацбанку.

Раніше банківський нагляд здійснювався службою банківського нагляду, яку очолював виконавчий директор - керівник служби банківського нагляду Олексій Бережний.

За попередніми даними, він очолить департамент з питань запобігання використанню банків для легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

Співрозмовник агентства також повідомив, що в правлінні НБУ продовжить роботу Ігор Шумило: раніше він працював виконавчим директором з економічних питань, але тепер призначений директором генерального економічного департаменту Нацбанку.

У правлінні НБУ також продовжать роботу директор департаменту персоналу Ігор Іванюк та директор юридичного департаменту Віктор Новіков.

Зі складу правління НБУ виведений виконавчий директор з питань готівково-грошового обігу Олег Дащенко - він призначений директором генерального департаменту готівково-грошового обігу.

Виконавчий директор з питань платіжних систем і розрахунків Віктор Кравець також виведений зі складу правління, але призначений директором генерального департаменту платіжних систем і розрахунків.

Із правління Нацбанку виведений виконавчий директор з адміністративних питань Микола Лаврук - він призначений директором генерального департаменту з адміністративних питань.

Крім того, з правління центрального банку виведені головний бухгалтер - директор департаменту бухгалтерського обліку Віра Ричаківська, директор департаменту інформатизації Анатолій Савченко та начальник головного управління по Києву та Київській області Анатолій Степаненко.

НБУ поки офіційно не оприлюднив інформацію про зміни, що відбулися.

Як повідомлялося, глава НБУ 19 січня відкоригував склад правління центрального банку.

До нього увійшли: голова Нацбанку, його чотири заступники, а також керівники шести підрозділів центробанку, що забезпечують основну діяльність НБУ.

Верховна рада у липні 2010 року затвердила поправки до закону про Нацбанк, якими, серед іншого, передбачається скорочення кількісного складу правління Нацбанку з 16 до 11 осіб.

У вересні 2010 року у зв'язку з виходом на пенсію Нацбанк покинула член правління, директор департаменту монетарної політики НБУ Наталя Гребеник. У січні-2011 директор фінансового департаменту, член правління НБУ Ольга Кандибка вийшла на пенсію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!