Ляпіна не бачить користі від членства України в СОТ

П'ятниця, 21 січня 2011, 12:07

Український бізнес не відчув переваг від членства України у Світовій організації торгівлі.

Про це заявила депутат ВР від НУНС Ксенія Ляпіна у п'ятницю в ході круглого столу "Торгова політика України від вступу до СОТ до створення зони вільної торгівлі з ЄС - взаємодія, підсумки, проблеми і перспективи", повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Ляпіна відзначила, що за всі роки членства в СОТ в Україні так і не припинилися дискусії на тему доцільності вступу в цю організацію.

"Можливо, причина цього в тому, що за всі ці роки Україна так і не скористалася тими перевагами, які дає членство у Світовій організації торгівлі. Можливо, великий бізнес, який сам вирішує свої зовнішні питання, якось скористався окремими перевагами, але загалом українське бізнес-середовище не відчуло, що країна вже кілька років є членом СОТ", - додала вона.

Реклама:

На думку Ляпіної, в першу чергу після вступу до СОТ в Україні очікували збільшення передбачуваності, як законодавчих змін, так і рішень виконавчої влади.

"Це мало б сприяти більшій стабільності українського законодавства. Поки цього не сталося. Приміром, ми спостерігали в цьому році абсолютно несподівані події з квотуванням експорту зерна, інші рішення виконавчої влади", - підкреслила вона.

Як відомо, 16 травня 2008 року Україна стала 152-м членом СОТ, успішно завершивши багаторічний переговорний процес.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!