"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АМКУ не бачить причин для подорожчання олії

П'ятниця, 21 січня 2011, 11:31

Антимонопольний комітет порушив справу щодо ДП з ІІ "Сантрейд", ТОВ "Кернел-Трейд" та ЗАТ "Пологівський олійно-екстраційний завод" за ознаками зловживання монопольним становищем на ринку соняшникової олії.

Про це ідеться у повідомленні АМКУ.

За даними Держцінінспекції, на які посилається АМКУ, середній рівень цін на олію в цілому по Україні станом на 30 грудня 2010 року порівняно з 20 грудня 2010 року, тобто протягом 10 днів, зріс на 8,9%: з 11,44 гривні за літр до 12,46 гривні за літр.

"З початку 2010/2011 маркетингового року роздрібні ціни на цю продукцію зросли в середньому на 16,17%: з 10,88 гривні за літр до 12,64 гривні за літр, в деяких регіонах країни вартість олії зросла до 16 гривні за літр. Отже, загальний ріст цін на олію за цей період становив 47%", - наголошується у повідомленні.

Реклама:

ДП з ІІ "Сантрейд", ТОВ "Кернел-Трейд" та ЗАТ "Пологівський олійно-екстраційний завод" є основними постачальниками соняшникової олії в роздрібну торгівлю та належать до вертикально-інтегрованих груп, що дозволяє їм менше залежати від змін цін на сировину - насіння соняшнику, зазначається у повідомленні.

"Це, а також те, що на сьогодні немає підстав стверджувати, що попит на соняшникову олію в Україні змінився, може свідчити про відсутність об'єктивних підстав для підвищення цін на цю продукцію", - наголошують в АМКУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!