Daihatsu припинить експорт до Європи

П'ятниця, 21 січня 2011, 11:07

Toyota починає скорочувати присутність своїх дочірніх компаній на зовнішніх ринках.

Першою на собі цю політику відчує марка Daihatsu - виробник забавних малолітражок покине європейський ринок на початку 2013 року, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Як відомо, якийсь час тому корпорація Toyota уже оголошувала про відкликання ряду своїх моделей, зокрема, Corolla, з деяких ринків, пояснюючи це тим, що виробляти автомобілі в тих країнах, де вони продаються, істотно вигідніше, ніж експортувати з Японії.

Виною тому зміцнення курсу ієни по відношенню до інших світових валют, що тягне за собою природне підвищення ціни на автомобілі.

Реклама:

Зараз, коли ринок Старого Світу позбавляється присутності цілого виробника, в ситуації звинувачують те ж саме - занадто сильну єну.

Керівництво Toyota планує, що в Daihatsu повинні зосередити свої зусилля на внутрішньому ринку, де марка користується традиційною популярністю.

Між тим, в Європі, за деякими даними, 2010 року було продано всього близько 10 тис. автомобілів.

Відхід Daihatsu з Європи стане логічним продовженням відмови компанії від експорту автомобілів у США (з північноамериканського ринку марка зникла в 1992 році) і в Австралію, що трапилося близько п'яти років тому.

Остаточний розрив Daihatsu зі Старим Світом запланований на 2013 рік - про можливість виробництва малолітражок на своїх європейських заводах концерн Toyota не замислюється.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: