ЄС дасть Україні 65 мільйонів євро на транспорт

П'ятниця, 21 січня 2011, 09:12 -

Європейський Союз надасть Україні допомогу для впровадження програми "Підтримка впровадження транспортної стратегії України".

Підписання відповідної Угоди про фінансування цієї програми узгоджено розпорядженням Кабінету міністрів №2264-р від 15 грудня 2010 року, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

Згідно із повідомленням, в Угоді визначені загальні умови, технічні та адміністративні положення щодо особливостей та умов реалізації завдань і заходів (індикаторів) у транспортному секторі.

Загальний бюджет фінансування становить 65 млн. євро.

Реклама:

Ці кошти планується направити на бюджетну підтримку в сфері транспорту та дорожнього господарства (секторальна бюджетна підтримка).

Кошти бюджетної підтримки будуть надходити безпосередньо до державного бюджету України розподіленими траншами.

Умовою проведення цих виплат є досягнення індикаторів впровадження програми, які є невід'ємною частиною Угоди.

У міністерстві відзначають, що завдяки бюджетній підтримці у сфері транспорту та дорожнього господарства можна очікувати досягнення результатів у таких п'яти сферах діяльності: упровадження інституційних реформ у транспортному секторі України; підвищення рівня безпеки в транспортному секторі; поліпшення умов для розвитку транспортної інфраструктури; поліпшення руху транспортних потоків через Україну; поліпшення адміністративних можливостей для розвитку та впровадження національної транспортної стратегії.

Загальною метою реалізації програми секторальної бюджетної підтримки є впровадження стратегічних пріоритетів розвитку транспортної галузі, зміцнення співробітництва Україна - ЄС щодо пріоритетів, визначених Порядком денним асоціації Україна - ЄС та іншими угодами в транспортному секторі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: