Boeing отримала рекордне замовлення з Китаю

Четвер, 20 січня 2011, 19:31

Компанія Boeing отримала дозвіл від уряду Китаю на укладення угоди про постачання літаків загальною вартістю 19 млрд. доларів.

Схвалені контракти з авіакомпанією припускають постачання 200 літаків 737 і 777 в період з 2011 по 2013 років, передає "Дело".

Угода дозволить Boeing зберегти та розширити свою частку на самому динамічному ринку цивільних літаків, а також забезпечити завантаження для більш 100 000 робочих місць у Boeing і тисячах постачальників компанії за межами США.

"Згідно з прогнозами Boeing на найближчі 20 років, китайським авіакомпаніям буде потрібно 4 330 нових літаків загальною вартістю понад 480 млн. доларів і Китай буде найбільшим замовником цивільних літаків для Boeing", - уточнили в компанії.

Реклама:

Нагадаємо, що трохи раніше аерокосмічний концерн Airbus SAS виграв найбільше замовлення в історії комерційної авіації: індійська низькобюджетна авіакомпанія IndiGo Airlines готова придбати 180 літаків на загальну суму 15 млрд. доларів, повідомило агентство Bloomberg.

Основний інтерес для індійського авіаперевізника представляють модернізовані середньомагістральні лайнери А320, на яких будуть встановлені нові двигуни - вони становлять 150 з 180 замовлених літаків.

Рішення про модернізацію A320 було прийнято в грудні минулого року після того, як Airbus більше року вивчала плюси і мінуси такого кроку.

Поки сторони уклали попередню угоду. Airbus чекає остаточного підтвердження замовлення від IndiGo протягом двох місяців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: