"Макіїввугілля" підірвали, щоб приховати корупцію?

Четвер, 20 січня 2011, 17:53

Серед версій вибуху, що прогримів 20 січня біля будівлі ДП "Макіїввугілля", з'явилася така: "Макіїввугілля" перевіряло КРУ, і там знищують документи.

Пізніше версія не підтвердилася, однак ZN.UA направило запит до Головного контрольно-ревізійне управління, з проханням надати інформацію про результати перевірки у держпідприємстві "Макіїввугілля".

У КРУ оперативно відреагували на запит.

За інформацією відомства, "результати проведеного контрольного заходу в черговий раз показали недоліки у веденні бухгалтерського обліку, грубі порушення фінансової та бюджетної дисципліни в цілому на 1,823 млрд. гривень".

Реклама:

Зокрема, встановлено операцій, проведених з порушенням чинного законодавства, що призвели до втрат в цілому на 317,5 млн. гривень, з них:

- Нецільове використання бюджетних коштів - 7,3 млн. гривень;

- Зайве отримано бюджетних коштів - 110,2 млн. гривень;

- Нестачі матеріальних цінностей - 3,8 млн. гривень;

- Знищення матеріальних цінностей - 173 млн. гривень;

- Операцій, проведених з порушенням чинного законодавства, що не призвели до втрат у цілому на 374,8 млн. гривень, з них оплата за державні кошти вартості товарів, робіт і послуг без проведення тендерних процедур - 373,8 млн. гривень;

- Недоотримання фінансових ресурсів на 48,2 млн. гривень, інші порушення фінансової дисципліни на 1,715 млрд. гривень, з них отримання ДП "Макіїввугілля" доходів від реалізації продукції без наявності ліцензії на видобуток корисних копалин з родовищ, що мають загальнодержавне значення - 1,453 млрд. гривень .

Внаслідок виявлених порушень завдано збитків державному бюджету на 117,5 млн. гривень, ДП "Макіїввугілля" - 312,3 млн. гривень, працівникам ДП "Макіїввугілля" - 46,1 млн.

"Відповідальними за фінансово-господарської діяльності за період, за яким проводилася перевірка, були генеральний директор Толчин С. М. та головний бухгалтер Иванєєв В. В", - йдеться у відповіді в ГоловКРУ.

Про зазначені факти ГоловКРУ інформувало прем'єр-міністра України, УМВС України в Донецькій області та прокуратури Донецької області.

Крім того, ГоловКРУ неодноразово повідомляло Мінвуглепрому про факти перешкоджання розірвання контракту з Толчином.

У відповідь Мінвуглепром повідомив ГоловКРУ про направлення листа в Донецькій обласній державній адміністрації щодо звільнення Толчина з займаної посади та розірвання з ним контракту.

Однак, перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Сергій Дергунов листом від 12 грудня 2010 року № вх.08-07750-12/01 повідомив, що вважає роботу Толчина на посаді позитивною та прийняття рішення про його звільнення передчасним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!