НКРЗ придумала правила національного роумінгу

Четвер, 20 січня 2011, 13:51

На засіданні у четвер НКРЗ прийняла проект положення про надання послуг національного роумінгу.

Ця послуга дозволяє абоненту, який перебуває поза зоною своєї мережі, користуватися телекомунікаційними послугами іншого оператора, інформує газета "Дело".

Проект документа буде встановлювати обов'язок операторів мобільного зв'язку в межах України надавати можливість абонентам отримувати послугу національного роумінгу, за умови укладення відповідної письмової угоди між операторами.

Таким чином, абоненти будуть залишатися на зв'язку, навіть якщо будуть перебувати за межами зони покриття своєї мережі і у випадку невідповідності рівнів якості двох мереж, використовуючи мережу роумінг-партнера.

Реклама:

Послуга буде надаватися на всій території Україні.

Користуючись цією послугою, споживач буде безкоштовно отримувати електронне або голосове повідомлення про зміну вартості послуг і в разі появи нових роумінг-партнерів.

При замовленні послуги споживачу буде повідомлено про вартість всіх основних видів послуг, що надаються оператором.

Також проектом Положення передбачено обов'язок мобільних операторів звітувати в НКРЗ про надані послуги національного роумінгу і повідомляти комісії про укладення та припинення дії договорів з роумінг партнерами після їх укладення та припинення.

Проект Положення буде визначати і порядок проведення НКРЗ досудового врегулювання спорів між операторами телекомунікацій з надання послуг національного роумінгу, зауважує видання.

Проект розроблений відповідно до закону від 1 липня 2010 року "Про внесення змін до закону "Про телекомунікації »щодо збільшення переліку послуг".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!