МВС не може заарештувати Аделаджу

Четвер, 20 січня 2011, 13:39

Пастор церкви "Посольство Боже" Сандей Аделаджа не дає слідству приводу для арешту.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Василь Фарінник, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Фарінник зазначив, що слідство у справі компанії King's Capital завершене, і Аделаджа в числі семи осіб, які притягуються до відповідальності, знайомиться з матеріалами справи.

Заступник міністра також додав, що у справі King's Capital забезпечене відшкодування частини збитків.

Реклама:

Відповідаючи на питання, чи буде Аделаджа найближчим часом арештований, Фарінник сказав: "Справа уже завершена, і змінити запобіжний захід можна в тому випадку, якщо він порушить процес, буде затягувати. Ви знаєте такі випадки, що сталися в Генеральній прокуратурі. Тоді доведеться відновити слідство. Але всі поводяться так, що ніхто не дає приводу для того, щоб змінити запобіжний захід".

Як повідомлялося, раніше пасторові церкви "Посольство Боже" було пред'явлене звинувачення в організації заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, вчиненого в особливо великих розмірах.

Крім того, його звинувачували в причетності до ще однієї фінансової афери.

При цьому екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляв про те, що Аделаджу допитували з приводу його участі вже у двох фінансових "пірамідах".

У свою чергу, пастор заявляв, що не має наміру реагувати на "провокації політичних інтриганів, які волею випадку очолили правоохоронні органи".

Він також припускав, що став жертвою "замовлення".

Водночас, за свідченнями постраждалих, саме пастор церкви "Посольство Боже" під час своїх проповідей закликав прихожан вкладати гроші в компанію King's Capital.

Нині громадянин Нігерії Сандей Аделаджа, який офіційно проживає в Україні, знаходиться під підпискою про невиїзд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!