НБУ зніматиме відео про свою діяльність

Четвер, 20 січня 2011, 12:02

Національний банк України уперше за свою історію приступив до оприлюднення інформації про діяльність центрального банку у вигляді відеороликів.

Перші два сюжети (близько однієї хвилини кожен) з'явилися на веб-сайті Нацбанку у четвер, інформує агентство "Інтерфакс-Україна".

Відео підготовлено за підсумками наради у глави НБУ щодо результатів засідань керуючої ради Комітету з економічних реформ при президенті, яка відбулася 14 січня, а також результатів зустрічі керівництва Нацбанку з топ-менеджерами комерційних банків 12 січня.

Згідно з відеороликами, 14 січня голова НБУ Сергій Арбузов доручив своєму першому заступнику Юрію Колобову терміново підготувати матеріали щодо проблемних питань розвитку банківської системи.

Реклама:

Заступнику голови Нацбанку Ігорю Соркіню доручено підготувати звіт про стан, проблеми і перспективи розвитку банківської системи України в 2011 році, а також про розробку стратегії розвитку державних банків та оцінці рівня тінізації капіталів поза банківською системою.

Згідно із відеосюжетом про зустріч з банкірами 12 січня, обговорювалося питання про ухвалення законопроекту щодо регулювання діяльності банків.

Як зазначив Колобов, прийняття цього законодавчого акта забезпечить створення належних умов для виконання Нацбанком однією з основних функцій - забезпечення безпеки та фінансової стабільності банківської системи.

"Представники банків України в цілому позитивно сприйняли цей законопроект та висловили зауваження та пропозиції. Всі учасники наради відзначили важливість зустрічей у такому форматі і домовилися проводити їх регулярно для вироблення послідовної та узгодженої консолідованої позиції", - наголошується у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!