"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пшонка взявся за підприємство Міноборони

Четвер, 20 січня 2011, 11:20

Генеральна прокуратура розслідує кримінальну справу про зловживання з боку керівництва державного підприємства Міністерства оборони "Українська авіаційна транспортна компанія".

Про це заявив голова оборонного відомства Михайло Єжель в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Я після приходу на посаду міністра оборони поставив жорстко питання про порушення кримінальної справи щодо керівництва цієї компанії. Адже вона практично ніякої діяльності не проводить, пов'язаної з її статутними функціями, а лише розпродає державне майно, за рахунок чого і містить персонал", - наголосив він.

Єжель повідомив, що кілька разів намагався викликати президента УАТК Віталія Попова з метою дізнатися, як виконуються цим підприємством завдання, однак він ігнорував виклики.

Реклама:

"Нам довелося застосувати підрозділи військової служби правопорядку, щоб в компанію зайшло КРУ. Справа порушена за моїм клопотанням і матеріалами КРУ", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, 19 січня Генпрокуратура повідомила про порушення кримінальної справи за фактом перевищення службових повноважень посадовими особами одного з державних підприємств Міністерства оборони.

За даними Міноборони, протягом 2009-2010 років під час відчуження та списання спеціальної техніки та використання коштів, отриманих від реалізації основних фондів, чиновники цього підприємства перевищили службові повноваження, внаслідок чого державі було завдано збитків на суму понад 40,8 млн. гривнеь.

Кримінальна справа порушена 19 січня за ч.3 ст.365 Кримінального кодексу.

Президента УАТК Віталія Попова намагалися кілька разів зняти з посади при попередньому керівництві Міноборони, проте він відновлювався через суди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!