Прокуратура забрала у донецьких готель

Четвер, 20 січня 2011, 10:17

Київський апеляційний адміністративний суд заборонив Фонду держмайна вилучати зі статутного капіталу держкомпанії "Україна туристична" державні пакети акцій трьох підприємств.

Під заборону потрапили готельний комплекс "Братислава-Десна", туркомплекс "Пролісок" і Генеральне агентство з туризму "Інтурс-Київ", пише газета "Дело".

Судді також наклали заборону на проведення зборів акціонерів цих акціонерних товариств до завершення перевірки Генеральною прокуратурою законності відчуження цінних паперів.

За даними видання, застосувати такі заходи зажадав заступник Генерального прокурора ще в квітні 2010 року після відповідного звернення до правоохоронного органу Міністра культури і туризму.

Реклама:

Приводом стало порушення законодавства, яку помітив міністр у відчуженні акцій.

Як відомо, рішення про продаж пакету акцій виходило від уряду Юлії Тимошенко в лютому 2008 році.

Тоді Кабінет міністрів прийняв постанову про вилучення зі статутного фонду ДАК "Україна туристична" пакетів акцій відкритих акціонерних товариств. Виконання було покладено на Фонд держмайна.

ФДМ встиг провести конкурс і продати за 20,5 млн. гривень 51% акцій ВАТ "Готельний комплекс "Братислава-Десна" донецькій фірмі "Прайвет Інвестментс", яку у ЗМІ пов'язують із підприємцем з Донбасу Петром Рахманом.

Однак, у Генпрокуратурі відчуження об'єктів туристичної інфраструктури ДАК "Україна туристична" назвали "таким, що не сприяє реалізації Державної цільової програми з підготовки до проведення в України фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу".

Нові власники підприємства намагалися оскаржити заборону Генпрокуратури в суді, проте їм відмовили уже дві судові інстанції - Окружний адміністративний суд Києва, а в грудні 2010 року - Київський апеляційний адміністративний суд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: