Японський бізнес готовий допомогти Україні посісти краще місце

Четвер, 20 січня 2011, 08:59

Японський бізнес готовий допомогти Україні зайняти провідну економічну позицію серед розвинених країн світу.

Про це заявив голова Японо-української економічної ради Хагуо Янагісава під час робочого сніданку президента України Віктора Януковича з представниками ради в Кіото у четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Надалі ми хотіли б активніше розвивати відносини між нашими країнами - як у сфері енергетики, так і в сфері прямих інвестицій, а також надання допомоги й підтримки для того, щоб ваша країна - Україна, якомога швидше зайняла справді провідну позицію серед нових розвинених країн", - сказав Янагісава.

При цьому він наголосив, що двосторонні японо-українські відносини успішно розвиваються в усіх напрямках, але наявний обсяг цих відносин "не може нас задовольнити".

Реклама:

На думку японського бізнесмена, економічні відносини між Україною та Японією можуть бути переведені на більш високий рівень.

Зокрема, голова японо-української економічної ради зазначив, що в Японії звертають серйозну увагу на можливості сільського господарства України, з урахуванням того, що в усьому світі можливі складнощі в цій сфері, зокрема на ринку продовольства між попитом та пропозицією.

У свою чергу, Янукович повідомив, що нині український уряд робить багато зусиль для поліпшення інвестиційної привабливості України, забезпечення прозорих і сприятливих умов для роботи іноземного бізнесу.

"Це стосується і Японії, з якою ми незабаром починаємо переговірний процес із підписання угоди про сприяння й взаємний захист інвестицій", - підкреслив Янукович.

За його словами, Україна переживає новий етап розвитку, основними рисами якого є реформування й модернізація економіки, зміцнення політичної стабільності й формування привабливого інвестиційного клімату.

"Перші кроки вже зроблені", - резюмував президент.

Як відомо, Янукович 18-21 січня перебуває в Японії з офіційним візитом на запрошення уряду Японії.

У четвер у Кіото він планує відвідати Кіотський університет і виступити перед студентами й викладачами вузу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!