"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Васадзе позбавить поляків роботи?

Неділя, 2 січня 2011, 17:04

У початку 2011 року виробництво моделі Chevrolet Aveo буде перенесено з Польщі в Україні.

Про це в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ" розповів президент асоціації "Укравтопром" Михайло Резник.

Зокрема, складання моделі буде налагоджено на потужностях ЗАЗу в Запоріжжі.

Раніше модель збиралася на "проблемному" заводі Fabrykа Samochodow Osobowych (FSO), який, як і ЗАЗ належить корпорації "УкрАвто". Виробництво Chevrolet Aveo на FSO припиняється у березні 2011 року.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що "Укравто" не виключає можливості закриття FSO у 2011 році. Також на підприємстві планується скорочення персоналу. Врятувати FSO може новий інвестор, пошуки якого тривають. Експерти вважають, що "Укравто" може сконцентруватися на розвитку повномасштабного виробництва в Україну.

"Наскільки мені відомо, на варшавському заводі виготовлялися кузови для Aveo, після чого вони поставлялися в Україні, де збиралися готові автомобілі. Однак останнім часом позиціонування "УкрАвто" зводилося до формування в Україні повномасштабного виробництва, а у випадку розвитку сценарію щодо зупинки польського заводу , "УкрАвто" змушена буде переходити на повноцінне виробництво в Запоріжжі ", - пояснив Назаренко.

Нагадаємо, "УкрАвто" є власником FSO з 2005 року. Запорізькому автомобілебудівному заводу належить 19,9% акцій польського підприємства, які дають право на 84,3% голосів на загальних зборах компанії. Виробничі потужності польського заводу дозволяють виробляти 250 тис. автомобілів на рік.

У період з січня по вересень FSO 2010 створив близько 32 000 автомобілів Аveo і машинокомплектів для виробництва автомобіля Lanos. В даний час в компанії працюють 1830 чоловік

Як відомо, "УкрАвто" контролює депутат Таріел Васадзе.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: