Закон про єдиний соціальний внесок набрав чинності

Неділя, 2 січня 2011, 14:26

З 1 січня 2011 року набрав чинності Закон "Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування".

Закон був прийнятий парламентом у липні 2010 року і підписаний президентом 4 серпня, повідомляє агентство УНІАН.

Так, він передбачає введення в Україні єдиної системи збору страхових внесків фондів загальнообов`язкового державного соціального страхування.

Законом з 1 січня 2011 року вводиться сплата єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, консолідувавши в Пенсійному фонді функції обліку платників. З 1 січня 2014 року передбачається видача посвідчення застрахованій особі.

Реклама:

Закон визначає розмір єдиного внеску для кожної категорії платників і пропорції його розподілу за видами загальнообов`язкового державного соціального страхування з урахуванням того, що вони повинні забезпечувати застрахованим особам страхові виплати й соціальні послуги, передбачені законодавством про загальнообов`язкове державне соціальне страхування, а також фінансування заходів, спрямованих на профілактику страхових випадків.

Законом передбачено, що єдиний внесок не входить у систему оподаткування. Податкове законодавство не регулює порядок нарахування, обчислення і сплати єдиного внеску.

У законі виписано повноваження Пенсійного фонду щодо збору й обліку єдиного внеску.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!