"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Криму хочуть ввести податок на туристів

Середа, 19 січня 2011, 17:26

Міністерство курортів і туризму Криму звернулося до міських, селищним та сільським радам регіону з пропозицією ввести туристичний збір у розмірі 1% від вартості тимчасового проживання

За попередніми розрахунками відомства, в результаті введення такого збору та за умови детінізації туристичного ринку в місцеві бюджети можливе надходження близько 150 млн. гривень щорічно, інформує "Дело" з посиланням на УНІАН.

Міністерство пропонує місцевій владі спрямовувати отримані кошти на розвиток курортно-туристичної галузі, зокрема, на модернізацію курортної інфраструктури, житлово-комунальних об'єктів, на благоустрій парків, скверів, парковок, реконструкцію набережних і т.д.

Крім того, введення туристичного збору дозволить запровадити новий критерій оцінки ефективності туристичної індустрії.

Реклама:

У Європі ефективність туристичного ринку оцінюється за трьома показниками: за кількістю туристів, кількості грошей, які вони залишили в економіці регіону, а також за кількістю діб.

Відповідно до нової редакції Податкового кодексу, туристичний збір стягується з громадян України, іноземців, а також осіб без громадянства, які прибули на територію того чи іншого регіону, де введено такий податок.

Разом з тим від його сплати звільнені інваліди, діти-інваліди та особи, які їх супроводжують, особи, які прибули у відрядження; ветерани війни, особи, які прибули за путівками в санаторії та пансіонати, ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС.

Як повідомлялося, міськради Львова, Києва, Тернополя та Кам'янця-Подільського вже прийняли рішення про введення туристичного збору.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: