Іще три авіакомпанії переїдуть із "Борисполя"?

Середа, 19 січня 2011, 13:22

Слідом за авіакомпанією "Візз Ейр Україна" аеропорт "Бориспіль" можуть залишити щонайменше три авіакомпанії.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на свої джерела.

"У разі будівництва нового терміналу з більшою пропускною здатністю, в "Жуляни" може переміститися понад 30% усього пасажиропотоку з аеродрому "Бориспіль", - пояснює співрозмовник видання у Центрі економічного і політичного аналізу.

У першу чергу це буде стосуватися неукраїнських перевізників, які не мають код-шерінгових угод з українськими авіакомпаніями.

Реклама:

"Це може бути Lufthansa, "Аерофлот", "Трансаеро", - продовжує співрозмовник видання.

Що стосується так званого "Приватавіахолдингу" - чотирьох авіакомпаній "Аеросвіт", "Дніпроавіа", "Донбасавіа" і "Роза Вітрів", підконтрольних Ігорю Коломойському, - і "МАУ", то для них немає сенсу міняти аеродром, зазначає він.

"У першого крім середньомагістральних і регіональних рейсів є ще й далекомагістральні літаки, які не можуть сідати в Жулянах через невідповідність злітно-посадкової смуги. У МАУ середньомагістральні літаки, але вся їхня база обслуговування зосереджена в "Борисполі", там і ангари їх, і чеки вони там проводять. І для переходу в Жуляни їм доведеться змінити всю стратегію розвитку авіакомпанії", - пояснює експерт.

Як повідомлялося, з 27 березня 2011 року всі рейси "Візз Ейр Україна" - внутрішні і міжнародні - будуть здійснюватися з аеропорту "Київ" (Жуляни).

Із переходом авіакомпанії на літній розклад із "Жулян" будуть виконуватися рейси із Києва до Сімферополя, Анталії, Кьольна, Дортмунда, Гамбурга/Любека, Меммінгена/Мюнхена Вест, Катовіце, Лондона/Лутона, Осло/Торпа, Стокгольма/Скавсти, Венеції/ Тревізо.

Основною причиною такого рішення стало те, що компанія хоче максимально знизити свої витрати.

Як відомо, нині із аеропорту "Жуляни" літають компанії "Хорс" і "Мотор Січ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: