КРУ хоче повісити на Тимошенко ще 25 мільярдів

Середа, 19 січня 2011, 11:04

За 2008-2009 роки та перший квартал 2010 року Контрольно-ревізійна служба виявила 35 млрд. гривень збитків, завданих державі.

Про це заявив керівник ГоловКРУ Петро Андрєєв на засіданні Кабміну.

"З перевірених органами служби понад 14,3 тис. підприємств, установ та організацій, встановлені порушення на 13,5 тисячах або 94% перевірених об'єктів", - зазначив він.

"Виявлено порушення понад 93 млрд. гривень, з яких сума втрат державних ресурсів, збитків, завданих державі, просто-напросто розкрадених коштів держбюджету - понад 35 млрд. гривень", - заявив Андрєєв.

Реклама:

Крім того, він назвав "непрофесіоналізмом" і "злочинними махінаціями" дії уряду Юлії Тимошенко "в управлінні у ручному режимі коштами Єдиного казначейського рахунку".

"Обсяги та спрямування видатків державного та місцевих бюджетів обчислювалися за усними вказівками наближених до колишнього прем'єра чиновників", - сказав керівник ГоловКРУ.

"У нас є матеріали відеоконференцій, де глава Держказначейства в ручному режимі, за своїми прямими вказівками, розподіляв сотні мільйонів і мільярдні потоки коштів держбюджету, які абсолютно не були передбачені в законі про держбюджет", - сказав Андрєєв.

"З 25 млрд. гривень ліквідних коштів, які повинні були знаходитись на активах станом на 01.01.2010 року - це по аналітичному рахунку Держказначейства і відповідно до звітів Держказначейства - сума ліквідних активів становила 1,7 млрд. гривень", - зазначив він.

"Нам належить розібратися, куди ще поділося 25 млрд. гривень", - додав Андрєєв.

Як відомо, раніше трансляція засідання Кабміну припинялася після вступного слова прем'єр-міністра. Цього разу Микола Азаров продовжив трансляцію на час виступу керівника КРУ.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!