"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович розповів японцям, що Україна – ідеальний варіант

Середа, 19 січня 2011, 09:39

Україна зараз - ідеальне місце для успішного здійснення інвестицій.

Про це заявив президент Віктор Янукович у Токіо на першому українсько-японському форумі "Інвестиційні можливості України", повідомляє прес-служба президента.

"Уявіть собі одну із найбільших європейських країн, яка з одного боку межує з Росією, з іншого - з Європейським Союзом, а ще з іншого має широкий вихід до Чорного моря. Уявіть собі країну, яка виготовляє сучасні космічні кораблі, літаки та іншу новітню продукцію машинобудування", - сказав він, звертаючись до тих представників японського бізнесу, які не бували в Україні.

"Уявіть собі країну з практично необмеженим потенціалом сільського господарства, країну, яка входить у десятку світових лідерів за кількістю дипломованих програмістів, країну з освіченим, працьовитим народом, для якого нинішній історичний момент - це момент істини. Момент випробування та іспиту на здатність бути успішним", - додав Янукович.

Реклама:

"Якщо все це скласти докупи, то в результаті ви побачите ідеальний момент для успішного здійснення інвестувань", - наголосив він.

Президент України зазначив: мистецтво інвестора полягає в тому, щоб у правильний час опинитися у правильному місці і прийняти правильне рішення.

"Сьогодні Україна - це "три в одному": правильне місце, правильний час і правильне рішення", - запевнив Янукович.

Він закликав японських бізнесменів повірити не словам, а конкретним цифрам.

За словами Януковича, подолавши економічний спад, Україна вийшла на етап стабільного розвитку: за підсумками 2010 року зріст ВВП склав близько 5%, а промислового виробництва - близько 11%.

"Наступного року, за деякими прогнозами, Україна матиме одні з найкращих показників зростання ВВП на континенті", - заявив президент.

Він також повідомив, що влада в Україні активно працює над удосконаленням державних механізмів поліпшення інвестиційного клімату в Україні - і з цією метою була створена Рада вітчизняних та іноземних інвесторів.

"Я хочу ще раз підкреслити високу зацікавленість України у присутності японського бізнесу в усіх сферах нашої економіки та освоєнні японським капіталом перспективного українського ринку. Тому запрошую підприємства і компанії Японії серйозно переглянути свої стратегії розвитку бізнесу на українському напрямі, з урахуванням позитивних змін, які відбулися в нашій державі за останні місяці", - сказав Янукович.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!