2011 року Україна має віддати кредиторам 88 мільярдів

Середа, 19 січня 2011, 09:24

Для покриття касових розривів державного бюджету Кабмін продав 500 млн. доларів, акумульованих на рахунках Держказначейства.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров у вівторок в ефірі "5 каналу".

Прем'єр уточнив, що з цих коштів 9 млрд. гривень будуть перераховані до Пенсійного фонду.

"Ми уже спланували свою стратегію, в тому числі запозичень. Ми зараз виходимо на ринки, в тому числі заміщаємо дорогі запозичення більш дешевими", - повідомив Азаров, уточнивши, що в 2011 році Україні необхідно віддати 88 млрд. гривень боргів.

Реклама:

"Це ціна тих боргів, які накопичені нашими попередниками", - додав прем'єр.

Азаров заявив, що успіхи уряду, зокрема, буде видно в 2012 році, коли країні доведеться віддавати менше боргів.

Коментуючи звіт американського дослідницького центру The Heritage Foundation за 2010 рік, опублікованому в Wall Street Journal у січні, про те, що Україна опустилася в рейтингу економічних свобод з 162 на 164 місце і зайняла останнє місце в Європі, Азаров зазначив: "Нехай оцінюють".

"Якщо хтось оцінює наші успіхи як негативні... Ну, нехай оцінює. На здоров'я. Адже кінцевим підсумком будь-яких оцінок є, перш за все, зростання добробуту", - заявив він.

"Крім Heritage Foundation у нас є оцінки рейтингових агентств, які тричі підвищували фінансові рейтинги України", - зазначив прем'єр.

"Ми зараз виходимо на ринки запозичень з такими ж показниками прибутковості як, наприклад, Іспанія і Португалія, країни Європейського Союзу", - уточнив Азаров.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!