"Регіонал" вимагає від Пшонки і Цушка розібратися з гречкою

Вівторок, 18 січня 2011, 12:35 -

Генпрокуратура і Антимонопольний комітет мають провести детальну перевірку мережі супермаркетів столиці на предмет законності значного завищення торговельної націнки на гречку.

Із таким проханням до генерального прокурора Віктора Пшонки та голови АМКУ Василя Цушка звернувся депутат Верховної ради, член фракції Партії регіонів Андрій Пінчук, повідомляє прес-служба ГО "Молоді регіони".

"Учора та сьогодні у ЗМІ була опублікована інформація щодо завищених цін на гречку в супермаркетах столиці. У публікаціях ідеться про те, що в більшості магазинів ціна на гречку коливається від 16 до 19 гривень за кілограм крупи, хоча ще тиждень назад її ціна була максимум 17 гривень. Водночас, в деяких супермаркетах міста Києва гречка коштує 25 гривень за кілограм, що є абсолютно недопустимо", - відзначив він.

"Також слід зазначити, що як правило, останнім часом закупівельна ціна гречки складала близько 17-18 гривень і максимальний розмір надбавки, який може бути - 2,5 гривні (відповідно до чинного законодавства максимальна торгова націнка на крупи може бути не більше ніж 15% від закупівельної ціни)", - наголосив політик.

Реклама:

Тому, за словами Пінчука, Генеральна прокуратура та Антимонопольний комітет повинні "невідкладно провести контрольні заходи в супермаркетах столиці та притягнути винних до відповідальності за спекулятивні дії, які школять нашим громадянам".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: