"Кредит-Рейтинг" прогнозує складності із наповненням місцевих бюджетів

Вівторок, 18 січня 2011, 11:44

Рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" прогнозує складності з наповненням місцевих бюджетів в 2011 році.

Про повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу "Кредит-Рейтингу".

"Рейтингове агентство вважає, що в 2011 році в сфері місцевих фінансів збережуться труднощі з наповненням дохідної частини місцевих бюджетів", - зазначається у повідомленні.

"Кредит-Рейтинг" підкреслює, що основні бюджетні параметри на 2011 рік були розроблені з урахуванням останніх змін податкового й бюджетного законодавства, які торкнулися також і місцевих фінансів.

Реклама:

"Зокрема, було передбачене збільшення надходжень у місцеві бюджети основного джерела наповнення загального фонду - податку з доходів фізичних осіб, за рахунок збільшення до 17% ставки податку на доходи, що перевищують 10 мінімальних заробітних плат, а також установлення податку на депозити громадян", - сказано в повідомленні.

При цьому агентство зазначає, що збільшення ставки податку на доходи для окремих категорій зайнятих осіб буде сприяти зростанню надходжень у бюджети головним чином тих населених пунктів, у структурі економіки яких домінують сектори, де оплата праці є переважно офіційною.

За оцінками агентства, позитивно на бюджетній забезпеченості територіальних громад позначиться зарахування 100% плати за землю в місцеві бюджети.

Крім того, додатковий ресурс для здійснення проектів розвитку інфраструктури, як вважає рейтингове агентство, надасть зарахування єдиного податку в бюджет розвитку спеціального фонду місцевих бюджетів.

Водночас, як думає "Кредит-Рейтинг", зростання дохідної частини місцевих бюджетів буде обмеженим внаслідок скорочення кількості місцевих податків і зборів, а також за рахунок скасування транспортного податку й введення збору тільки за першу реєстрацію транспортного засобу.

Експерти агентства вважають, що виконання в 2011 році державного й місцевого бюджетів буде напруженим з погляду адаптації суб'єктів господарювання до нових економіко-правових реалій.

Як повідомлялося, станом на 1 січня 2011 року рейтинг-лист агентства "Кредит-Рейтинг" включає 615 кредитних рейтингів: 452 у корпоративному, 111 у фінансовому й 52 у муніципальному секторах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: