Суд закрив справу проти фірми Фірташа

Вівторок, 18 січня 2011, 10:10

Апеляційний суд Києва зняв всі звинувачення в ухилянні від сплати податків з директора фірми "Баски плюс-2004 рік", підконтрольноїй співвласникові RosUkrEnergo Дмитрові Фірташу.

Цю компанію податкова інспекція раніше підозрювала в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, нагадує газета "Дело".

Фірма стала широко відома в 2007 році завдяки грандіозній за масштабами покупці - 113,53 га землі в Києві.

Київська міська держадміністрація продала цю ділянку по вул. Озерній, між вулицями Богатирською і Північною в Оболонському районі за 999,763 млн. гривень.

Реклама:

У забудову площі фірма планувала вкласти 1,5 млрд. доларів.

За даними видання, ще в 2009 році слідчий податкової інспекції Оболонського району Києва порушив кримінальну справу проти директора "Баски плюс-2004 рік" у зв'язку із заниженням плати за придбану землю за період з 1 червня 2008 року по 1 листопада 2008 року.

Це призвело до фактичної несплаті до державного бюджету коштів на загальну суму 1,33 млн. гривень.

У листопаді 2010 року суд Оболонського району Києва відмовився задовольнити клопотання директора фірми про закриття кримінальної справи проти нього. Однак через місяць - у грудні 2010 року - це зробив Апеляційний суд Києва.

Судді апеляційної інстанції пояснили своє рішення тим, що Оболонський суд Києва не перевірив наявності підстав для порушення кримінальної справи, не перевірив законність джерел отриманих даних, а також доводи директора фірми про те, що в його діях не було ознак навмисного ухилення від податків.

Як відомо, у серпні 2009 року ця фірма вже опинялася у центрі скандалу: тодішній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що міліція порушила кримінальну справу за фактом розкрадання коштів в Родовід Банку на суму майже в 2 млрд. гривень.

Нині "Баски плюс 2004" перебуває у процедурі банкрутства. До неї подало позов ще одне підприємство Дмитра Фірташа - "Рівнеазот", за борг у 800 тис. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!