"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович у Японії шукатиме інвесторів

Вівторок, 18 січня 2011, 09:42

Президент Віктор Янукович відбув із чотириденним візитом до Японії.

У програмі візиту Януковича зустріч з Імператором Японії Акіхіто, прем'єром Наото Каном, виступ на спільному бізнес-форумі і бесіда з викладачами та студентами Кіотського університету про ситуацію в Україні.

Але основна мета візиту - це японські інвестиції в Україну, повідомляє Радіо "Свобода" із посиланням на члена української делегації, депутата ВР від Партії регіонів Анатолія Кінаха.

За його словами, президент обговорить з японцями можливість залучення інвестицій і технологічних ресурсів країни для розвитку інфраструктури і здійснення масштабних спільних проектів у рамках проведення в Україні Євро-2012.

Реклама:

"Модернізація аеропортів, будівництво доріг, стратегічних об'єктів, таких як міст через Південний Буг. Питання другої черги модернізації аеропорту Бориспіль. Передбачається підписання угоди між Укрексімбанком та відповідними структурами Японії. Крім бізнес-форуму буде проведено також інвестиційний форум також в Токіо, в якому візьмуть участь відомі компанії", - каже Кінах.

Утім, плани можуть виявитися більшими за результат, відзначив голова парламентського комітету із зовнішньоекономічних зв'язків, народний депутат від БЮТ-"Батьківщини" Ігор Гринів.

Політична ситуація, що нині склалася в Японії, певним чином обмежує її можливості щодо довгострокових міжнародних домовленостей, зазначив він.

"Час є достатньо невладний для проведення цього візиту. В Японії змінився уряд. Таким чином, я думаю, що візит буде більше декларативний, оскільки треба розмовляти на рівні урядів , а не з імператором ,в першу чергу, і домовлятися про економічні взаємовідносини", - наголосив Гринів.

Водночас, на думку депутата, рамкові угоди загального характеру все ж будуть підписані.

Крім того, за повідомленням прес-служби президента, планується також досягти низки домовленостей в гуманітарній сфері, зокрема щодо проведення у 2012 році Місяця культури України в Японії і Місяця культури Японії в Україні з нагоди святкування 20-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між двома державами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!