В ООН закликають до енергетичної революції

Вівторок, 18 січня 2011, 09:10

Генеральний секретар Пан Гі Мун закликав до зеленої енергетичної революції.

Про це він заявив в ході виступу на відкритті щорічного енергетичного саміту в Об'єднаних Арабських Еміратах, присвяченого розвитку поновлюваних джерел енергії, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на Центр новин ООН.

Пан Гі Мун привернув увагу до величезної потреби в енергії для розвитку.

Він підкреслив, що в найближчі 20 років споживання енергії у світі зросте на 40%, оскільки на сьогодні 1,6 млрд. людина все ще живуть без електрики.

Реклама:

Генсек також закликав до розширення доступу населення до електроенергії.

Він підкреслив, що важливо не допустити негативного впливу зростання енергоспоживання на навколишнє середовище і запобігти зростанню емісій парникових газів.

"Наше завдання - трансформація. Нам потрібна глобальна екологічно чиста енергетична революція - революція, яка забезпечить доступність енергії для всіх", - сказав Пан Гі Мун.

Глава ООН закликав трансформувати глобальну енергетичну систему шляхом переходу від економіки, що спирається на викопне паливо, до "зеленої економіки", заснованої на екологічно чистих джерелах енергії, у тому числі відновлюваних.

"Ми стоїмо на порозі захоплюючого сталого майбутнього - чиста енергія для всіх", - сказав він.

Посилаючись на висновки експертів, він підкреслив, що для досягнення поставленої мети необхідно щорічно протягом 20 років вкладати в розвиток зеленої економіки по 35 млрд. доларів.

"Інвестування в зелену економіку - це не розкіш промислово розвинених країн. Воно дає можливість для створення робочих місць та економічного зростання в країнах, що розвиваються, а також для забезпечення процвітання для всіх", - заявив Пан Гі Мун.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: