ІСД в січні може домовитися про реструктуризацію

Понеділок, 17 січня 2011, 20:02

Корпорація ІСД переконана в завершенні переговорів з міжнародними кредиторами про реструктуризацію своєї заборгованості і підписання відповідної угоди в січні.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" віце-президент корпорації ІСД Олександр Пилипенко.

"Підписання угоди очікується в січні", - сказав він.

При цьому Пилипенко не зміг прокоментувати повідомлення що з'явилися в ЗМІ про залучення ІСД у непрямого акціонера строкового кредиту на 500 млн. доларів для поповнення оборотних коштів з метою придбання необхідного для виробництва сировини та оплати поставок енергоресурсів.

Реклама:

"Я не займався цим питанням і в даний час перебуваю у відпустці. До того ж, залучення кредитів без згоди комітету кредиторів малоймовірно", - констатував співрозмовник агентства.

Разом з тим Пилипенко пояснив, що є звичайною практикою, коли акціонери для підтвердження своїх слів перед кредиторами про виплату заборгованості за залученими раніше кредитами вносять власні фінанси в оборотні кошти компанії або направляють гроші на інвестиційні програми.

"Така практика існує", - зазначив віце-президент корпорації ІСД.

Раніше Пилипенко повідомляв про наявність заборгованості у ІСД "набагато менше 3 млрд.", відзначаючи, що переговори з кредиторами велися безперервно, в тому числі і за участю ВТБ.

У ЗМІ також пройшла інформація, що заборгованість ІСД буде реструктуризована до 2018 року.

На початку жовтня 2010 року повідомлялося, що ІСД активно веде переговори з пулом міжнародних банків про реструктуризацію кредитного портфеля, які знаходяться на завершальній стадії.

ІСД заснована в 1995 році. Є інтегрованою холдинговою компанією, що володіє пакетами акцій підприємств гірничо-металургійного комплексу.

До складу корпорації входять Алчевський металургійний комбінат, Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського, меткомбінат Dunaferr - Угорщина, та ISD - Huta Czestochowa - Польща.

У січні 2010 року було оголошено про купівлю 50% +2 акції української корпорації консорціумом інвесторів на чолі з Олександром Катуніним - власник швейцарського трейдера Carbofer, екс-співвласник Evraz, за фінансової підтримки російського ВТБ.

Власниками 49,99% акцій ІСД залишилися акціонери - Сергій Тарута й Олег Мкртчан.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: