Банкіри заспокоюють стабільною гривнею

Понеділок, 17 січня 2011, 19:00

Банкіри прогнозують стабільний курс гривні в січні-березні.

"Найближчий квартал курс гривні буде більш-менш стабільний. Далі вже буде видно по ситуації, яка складеться у нашій економіці й у світовій", - сказав заступник голови правління банку "Фінанси та Кредит" Ігор Львов, передає finance.ua.

Він зазначив, що у Національного банку зараз достатньо важелів для того, щоб утримувати готівковий курс.

"Я не думаю, що будуть якісь потрясіння на ринку, і найгірше вже позаду. Та ситуація, яка склалася, на сьогоднішній день влаштовує і експортерів, і імпортерів", - додав банкір.

Реклама:

Директор департаменту казначейських операцій Терра Банку Сергій Шуст також вважає, що найближчий квартал курс гривні буде стабільним.

"З початку 2011 року ситуація з курсом долар / гривня не принесла кардинальних змін, єдиним чинником, що вплинув на курс, було повернення 0,5% збору до ПФ. На міжбанку відновився попит на іноземну валюту з боку імпортерів, яким необхідно здійснити передоплату за контрактами. Однак "збільшений" попит не зробить істотного впливу на курс", - вважає банкір.

Шуст також вважає, що попит на готівкову валюту з боку населення зійде на нуль до кінця січня, а коливання валюти будуть в діапазоні 1-2% від поточного рівня.

Курс гривні він прогнозує до квітня в рамках 7,93-8,08 гривень за долар.

Начальник управління казначейства Індустріалбанку Олександр Фомін також прогнозує стабільний курс гривні до квітня.

"В Україні в останні тижні спостерігається деяке перевищення попиту на валюту над пропозицією, однак НБУ і раніше здатний утримати курс в необхідних межах і в міру потреби демонструє операторам ринку свою готовність проводити інтервенції. Швидше за все, найближчим часом курс залишиться близько досягнутих рівнів", - вважає банкір.

Фомін також зазначив, що на міжнародному ринку існує деяка невизначеність щодо напряму, в якому будуть рухатися курси основних валют.

Курс гривні він прогнозує до квітня в рамках 7,98-8,06 гривень за долар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!