Російським морякам дадуть житло за рахунок бюджету України

Понеділок, 17 січня 2011, 18:08

У Севастополі планується побудувати мікрорайон на 20 тисяч мешканців для проживання військовослужбовців Чорноморського флоту Росії.

Про надання житла українським морякам влада Севастополя не думає, повідомляє "Дело".

Зокрема, у прес-службі Севастопольської міської державної адміністрації з посиланням на голову адміністрації Валерія Саратова повідомили про плани побудувати житловий масив для військовослужбовців Чорноморського флоту на території бухти Козачої.

За словами глави виконавчої влади, передбачається, що в мікрорайоні буде побудовано близько 1,3 тис. квартир з відповідної соціальною інфраструктурою - школами, поліклініками, дитячими садками.

Реклама:

Детальний план забудови бухти Козачої буде винесено на сесію міської ради вже в лютому.

Про джерела фінансування будівництва мікрорайону, міська влада чітко не говорить.

Передбачається, що на настільки благородну справу будуть пущені частину коштів, які Росія сплачує до бюджету України в рамках сплати за базування Чорноморського флоту, а це 100 млн. доларів.

"Частина коштів, які, згідно з міжурядовою угодою, направляються Російською Федерацією на соціально-економічний розвиток Севастополя, можна використовувати для розвитку мікрорайону бухти Козачої", - процитувала прес-служба слова Саратова.

Але цього явно недостатньо. Не виключено, що відсутні кошти компенсує бюджет України. До речі, це не перший жест в бік російських моряків з боку влади Севастополя.

Влітку 2010 року вона виступила з ініціативою сприяти приватизації службового житла військовослужбовцями Чорноморського флоту Російської Федерації.

Цікаво, що саме російське міністерство оборони виступає проти, вважаючи, що морякам повинно надаватися тільки службове житло.

Проявляючи турботу про російських моряків, Севастополь воліє не думати про українських.

Тим часом саме наші співвітчизники все частіше скаржаться на погані житлові умови.

Наприклад, якщо в 2009 році від українських моряків надійшло 211 скарг на погані житлові умови, то в 2010 році їх надійшло в два рази більше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!