"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія скасовує мито на імпорт зерна

Понеділок, 17 січня 2011, 15:52

Вперше за останні 10 років Росія може скасувати 5% мито на ввезення фуражної пшениці, кукурудзи і ячменю через наслідки минулорічної посухи. 

Передбачається, що пільговий режим імпорту будуть діяти до 1 липня 2011 року. Ці зміни обумовлені новими тенденціями у світовій кон'юнктурі, повідомляє АПК-Информ.

За словами міністра сільського господарства РФ Олени Скринник, в 2011 році імпорт АПК-продукції продовжиться, але обсяги ввезення зерна не названі.

Міністр побічно визнала складнощі із зерновим балансом в РФ, уточнивши, що пропонується тимчасово обнулити імпортні мита на всю зернову групу.

Реклама:

Це рішення, на її думку, може бути прийняте на найближчому засіданні урядової комісії з захисних заходів у зовнішній торгівлі і митно-тарифній політиці.

З кінця 90-х років Росія ввозить 0,8-1,3 млн. тонн зерна в рік, але скасування ввізних мит націлено на зростання імпорту зернових до початку новох жнив.

Остаточного рішення поки немає: урядова підкомісія з митно-тарифного регулювання доручила Мінсільгоспу і Мінекономрозвитку Росії найближчим часом представити уточнений баланс попиту-пропозиції згаданих видів зернових у регіональному розрізі.

Зростання обсягів імпорту РФ деяких видів сільськогосподарської сировини і готового продовольства - січень-листопад 2010 року за даними ФМС: цукор - 80%; зернові - 25%; рослинна олія - 21%; овочі - 60%; фрукти - 20%; рибопродукти - 1%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!