"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрспецекспорт" збільшив продаж зброї

Понеділок, 17 січня 2011, 13:18

Обсяг експорту озброєнь і спецпослуг держкомпанії "Укрспецекспорт" та її дочірніх підприємств за підсумками 2010 року склав 956,7 млн. доларів, що на 19,66% більше у порівнянні з 2009 роком.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на джерело у держкомпанії.

При цьому, за даними співрозмовника агентства, у загальному обсязі експорту 49% склала частка продажів до країн Азії, 23% - до країн СНД, 18% - до країн Африки, по 5% - до Америки і Європи.

У 2011 році в держкомпанії прогнозують зростання експорту на рівні 10%.

Реклама:

Портфель замовлень "Укрспецекспорту" і його дочірніх компаній за станом на початок 2011 року оцінюється у більш ніж 1 млрд. доларів, повідомив співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, у 2010 році президент Віктор Янукович перейменував створюване державне господарське об'єднання "Укроборонекспорт" в "Укроборонпром".

Крім того, президент постановив, що генеральний директор "Укроборонпрома" буде призначатися ним за поданням прем'єра.

9 грудня 2010 року Янукович доручив уряду до 10 січня 2011 року створити "Укрборонекспорт" з держпідприємств, що займаються розробкою, виготовленням, реалізацією, ремонтом, модернізацацією та утилізацією озброєння і військової техніки.

У січні генеральним директором держконцерну "Укроборонпром" призначений екс-глава ДК "Укрспецекспорт" Дмитро Саламатін, в.о. гендиректора став Дмитро Перегудов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: