Виплати клієнтам "Векселя" можуть початися у квітні

Понеділок, 17 січня 2011, 09:29

Реєстр кредиторів страхової компанії "Вексель" буде готовий у лютому.

Ще через два-три місяці клієнти компанії можуть почати отримувати перші виплати, пише газета "Дело".

До того часу ліквідатор збанкрутілої компанії "Вексель" Євген Кудляк закінчить підготовку реєстру кредиторів страховика і подасть його до суду.

Після затвердження цього реєстру судовим рішенням ліквідатор і Моторне (транспортне) страхове бюро (МТСБУ) зможуть почати виплати кредиторам банкрута.

Реклама:

"Ми уже розглянули 1,5 тис. заяв на внесення до реєстру кредиторів страховика, залишилося близько 300. Плануємо до кінця лютого цю роботу закінчити. І якщо не відбудеться ніяких непередбачених ситуацій, подамо реєстр кредиторів до суду, і тільки після винесення рішення суду зможемо почати виплати ", - розповів Кудляк.

Щоправда, для того, щоб почати виплати, за його словами, потрібно розпродати майно банкрута, а для цього, у свою чергу, необхідно зняти арешти з його нерухомості і рахунків.

"Більшість арештів ми вже зняли. Залишилося десять, два з яких - на нерухоме і вісім - на рухоме майно. Зняти їх буде непросто", - говорить ліквідатор, але все ж планує до весни впоратися і з цим завданням.

Кудляк не приховує: компенсація від банкрута дістанеться далеко не всім кредиторам.

Найбільше шансів у постраждалих за полісами ОСАЦВ "Векселя".

"Ліквідаційна комісія отримала заявок на виплати по ОСАЦВ на суму 2,7 млн. гривень, але ми визнали законними і внесли до реєстру тільки заявки на 1,5 млн. гривень. За іншим не вистачало підтверджуючих документів", - зазначає Кудляк.

За його словами, в гарантійному фонді МТСБУ збанкрутілий страховик "зберігає" близько 1,2 млн. гривень для виплат за ОСАЦВ.

Крім того, за той період, під час якого працює ліквідаційна комісія, Бюро не віддає банкруту інвестиційний дохід, отриманий з цієї суми.

"Загалом, грошей має вистачити за всіма зобов'язаннями банкрута, але Бюро буде виплачувати тільки тим, хто вказаний в нашому реєстрі або всім, хто звернутися за виплатами - це вирішувати вже не нам, а йому", - говорить ліквідатор.

Президент МТСБУ Володимир Романишин каже, що це питання вони ще не розглядали на президії, але планують.

"Спочатку суд має затвердити реєстр кредиторів, а тільки після цього Бюро почне процедуру виплати. Поки не ясно, як будемо платити, вирішимо це питання на президії Бюро трохи пізніше", - заявив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!