Розробників софту звільнили від плати ПДВ

Субота, 15 січня 2011, 17:30

Із набранням чинності Податкового кодексу діяльність з надання послуг з розробки, поставки й тестування програмного забезпечення, з обробки даних та інших послуг сфери інформатизації не обкладається податком на додану вартість.

Про це розповів голова Державної податкової служби Віталій Захарченко в рамках інтерактивної конференції "Податковий кодекс і застосування його норм" на порталі "ЛІГА.net", відповідаючи на питання про те, чи будуть обкладатися ПДВ проектно-інжинірингові роботи.

"Це питання ставлять дуже часто, тому хочу звернути Вашу увагу на те, що в пп. 196.1.14 п. 196.1 ст. 196 Податкового кодексу зазначено, що не є об'єктом оподаткування ПДВ операції з постачання послуг, зазначених у пп. "В" п. 186.3 ст. 186 НКП, а саме надання консультаційних, інжинірингових, інженерних, юридичних (у тому числі адвокатських), бухгалтерських, аудиторських, актуарних та інших подібних послуг консультаційного характеру, а також послуг з розробки, поставки й тестування програмного забезпечення, з обробки даних та надання консультацій з питань інформатизації, надання інформації та інших послуг у сфері інформатизації, в тому числі з використанням комп'ютерних систем", - зазначив Захарченко.

Як повідомлялося, Податковий кодекс був прийнятий парламентом в цілому 18 листопада 2010 року.

Реклама:

2 грудня року 2010 документ був підписаний президентом Віктором Януковичем з урахуванням висловлених ним раніше пропозицій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!