"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна може зірвати участь у міжнародному проекті

Субота, 15 січня 2011, 14:37

Через відсутність фінансування Україна може зірвати участь у міжнародному проекті "Циклон-4".

Таку думку висловив голова парламентського Комітету з питань національної безпеки та оборони Анатолій Гриценко, повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на прес-службу політика.

"Ми заслухали голову Національного космічного агентства щодо того фінансування, яке передбачено. Найбільше нас стурбувало те, що у нинішнього уряду Азарова-Януковича немає розуміння, що таке космічна галузь", - сказав Гриценко.

При цьому він пояснив, що "при грамотному підході кожна копійка, інвестована в космічну галузь, дає 7-10 копійок прибутку. І це нові технології, технологічні робочі місця, нарощування експортного потенціалу".

Реклама:

"У світі не так багато космічних держав, і Україна - одна з них", - наголосив Гриценко, додавши, що наша країна має позитивний досвід участі у міжнародних проектах. Наприклад, таких, як Sea Launch.

За його словами, другим масштабним космічним проектом є "Циклон-4", в якому Україна співпрацює з Бразилією.

"Україна бере активну участь у будівництві космодрому для спільного використання. Вже утворено спільне підприємство, наші люди вже працюють, у джунглях виділили місце, де вже будується космодром. Але уряд досі не виділив кошти для того, щоб Україна зробила внесок у статутний фонд цього підприємства", - зазначив Гриценко.

Він підкреслив, що за таких обставин ставиться під загрозу участь України в цьому потужному інфраструктурному проекті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: