Кредитні спілки відповіли Могильову: працюйте, а не нищіть

П'ятниця, 14 січня 2011, 20:42

Кредитні спілки закликають владу вирішувати проблеми галузі, а не ліквідувати її.

Про це сказано в заяві Національної асоціації кредитних спілок у відповідь на висловлювання міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова щодо ліквідації кредитних спілок, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

У заяві зазначено, що Національна асоціація кредитних спілок отримала численні звернення з боку кредитних спілок та їх членів через висловлювання Могильова.

У НАКСУ констатували, що на ринку кредитних спілок існує низка проблем, які є наслідком, в тому числі, відсутності довгострокової державної політики щодо розвитку і підтримки національної системи кредитної кооперації, залишаються не розслідуваними справи щодо кредитних спілок, в яких виявлені випадки зловживань, шахрайства.

Реклама:

"У таких умовах, НАКСУ з одного боку повністю розділяє питання голови Комітету з питань фінансів і банківської діяльності Верховної ради Олександра Пеклушенка, задане Могильова (щодо фактів правопорушень у кредитних спілках та ефективності розкриття таких злочинів), а, з іншого боку, - висловлює глибоке здивування щодо отриманої відповіді, що підтверджує відсутність конкретних результатів розслідування виявлених протиправних фактів", - сказано в заяві.

На думку НАКСУ, відповідь міністра містить пропозицію знищити цілий сектор економіки замість усунення конкретних проблем, вирішення яких перебуває у сфері компетенції МВС.

"Емоційні ж слова міністра нагадують народну приказку, яку озвучив один з депутатів у ході цього ж засідання, а саме: "Лісоруб Вася, відбиваючись від комарів, вирубував два гектари лісу", - відзначають в НАКСУ.

Також підкреслюється, що кредитна кооперація в України відіграє і буде відігравати значну роль у вирішенні соціальних проблем громадян, розвиток малого бізнесу та фермерства.

"Її ефективність, насамперед, вимірюється не обсягами фінансових ресурсів, а кількістю людей, які отримали і отримують дієву фінансову допомогу і підтримку. Ми упевнені, що цей принцип буде домінувати при прийнятті всіх державних рішень", - ідеться у заяві.

як повідомлялося, у п'ятницю у Верховній раді, відповідаючи на запитання депутатів, Анатолій Могильов повідомив, що Міністерство внутрішніх справ пропонує "поховати" кредитні спілки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!