"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова розсекретили розпорядження Тимошенко, щоб довести, що вона бреше

П'ятниця, 14 січня 2011, 17:14

Уряд розсекретив постанову, якою тодішній прем'єр Юлія Тимошенко розпорядилася зарахувати "екологічні гроші" на єдиний казначейський рахунок.

Про це йдеться у заяві Кабміну.

За даними прес-служби, Кабмін скасував гриф "Для службового користування" щодо розпорядження уряду "Про поповнення єдиного казначейського рахунку", яке Тимошенко підписала 9 вересня 2009 року.

Дослівно Тимошенко розпорядилася: "З метою поповнення єдиного казначейського рахунка терміново здійснити конвертацію 200 мільйонів євро, які надійшли від продажу частин установленої кількості викидів парникових газів відповідно до Кіотського протоколу, в національну валюту через Національний банк за його офіційним курсом".

Реклама:

"Отже, ні про які цільові програми, ні про яке цільове використання "екологічних грошей" не йшлося. Внаслідок провальної бюджетно-фінансової політики єдиний казначейський рахунок перебував у критичному стані, і для його поповнення Тимошенко використала гроші, отримані від Японії виключно на екологічні програми", - сказано у заяві.

У Кабміні стверджують, що Тимошенко продовжує спроби ввести в оману не тільки громадян України, а й зарубіжних партнерів, "чим продовжує завдавати шкоди державі Україна".

Як стверджується у заяві, на зустрічі з представниками японських ЗМІ Тимошенко "вдалася до відвертої брехні".

"Вона заявила, що "гроші, отримані від співробітництва з Японією в рамках "Кіотського протоколу" ніколи не списувалися зі спеціального рахунку Міністерства екології". Очевидно, вона розраховувала на те, що ховаючи у воду кінці фінансових операцій, які суперечать чинному законодавству, засекретила відповідні розпорядження", - заявили у Кабміні.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!