Бюджет отримає 16 мільярдів від 3G-зв'язку

П'ятниця, 14 січня 2011, 16:15

Надходження до державного бюджету від видачі операторам ліцензій на мобільний зв'язок третього покоління (3G) складуть понад 1 млрд. гривень, ще 15 млрд. гривень оператори заплатять за користування частотами протягом п'яти років після їх видачі.

Такий прогноз робить Національна комісія регулювання зв'язку, пише газета "Дело".

У комісії кажуть, що проведення конверсії відведених під технологію UMTS частот дасть операторам змогу запровадити в Україні технологію мобільного зв'язку третього покоління і надати споживачам доступ до сучасних послуг.

Це забезпечить надходження до держбюджету за рахунок видачі нових ліцензій (понад 1 млрд. гривень), а також збору за користування радіочастотним ресурсом.

Реклама:

"За п'ять років його обсяг перевищить 15 млрд. гривень", - наголошується в звіті НКРЗ за 2010 рік.

Як відомо, НКРЗ уже кілька років планує провести конверсію смуги шириною в 100 МГц у діапазоні 2100 МГц, відведеного під 3G-технологію, в якому на сьогодні працює військове радіолокаційне обладнання.

Згідно з останнім проектом плану конверсії, військові хочуть отримати від операторів, що претендують на ліцензії, 847 млн. гривень на переозброєння.

Передбачається, що за умови затвердження Міноборони плану проведення конверсії на початку 2011 року, у другому півріччі НКРЗ проведе конкурс на UMTS частоти.

На ньому буде визначений оператор, який стане ініціатором конверсії, тобто заплатить за неї.

Процес звільнення частот військових, який займе близько восьми місяців, почнеться вже після того, як переможець перерахує кошти на рахунок Міноборони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: