Санацію "Лисичанської соди" продовжили на 3 роки

П'ятниця, 14 січня 2011, 14:56

Господарський суд Луганської області переніс термін завершення санації ВАТ "Лисичанська сода", одного з найбільших в СНД виробників кальцинованої соди, з 23 березня 2011 року до 31 грудня 2013 року.

Відповідно до визначення суду від 23 грудня 2010 року, текстом якого володіє агентство "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення суд ухвалив після розгляду уточненого плану санації, який затвердив комітет кредиторів компанії 9 грудня 2010 року.

У цілому уточнений план санації передбачає, що за підсумками виконання передбачених ним заходів компанія зможе залучити 367,16 млн. гривень для розрахунків за борговими зобов'язаннями та відновлення платоспроможності.

При цьому на задоволення вимог кредиторів планується спрямувати кошти, виручені від продажу частини активів, не задіяних у виробничому процесі.

Реклама:

"Сума коштів, яку планується отримати від продажу майна за балансовою вартістю, можливо, буде змінена за результатами проведення незалежної експертної оцінки майна", - наголошується в судовому визначенні.

Крім того, план санації передбачає проведення комплексної модернізації виробництва кальцинованої соди і бікарбонату натрію.

Разом з тим, враховуючи значний обсяг кредиторської заборгованості ВАТ, суд вважає більш ймовірним, що виконання уточненого плану санації дозволить "Лисичанській соді" лише погасити вимоги кредиторів першої-третьої черг на загальну суму 111,5 млн. гривень.

У зв'язку з цим передбачається ініціювати з 2014 року мирову угоду між ВАТ і його кредиторами, що передбачає розстрочку погашення боргових зобов'язань в сумі 83,06 млн. гривень на п'ять років.

Суд також зобов'язав керуючого санацією генерального директора "Лисичанської соди" Геннадія Галунових до 15 березня 2011 року подати до суду поточний звіт про виконання плану санації ВАТ.

Як повідомлялося, госпсуд Луганської області 23 березня 2010 року прийняв рішення про санацію "Лисичанської соди", а 30 серпня затвердив план санації ВАТ з терміном його виконання до 23 березня 2011 року.

У лютому 2010 року цей же суд ухвалою від 22 лютого 2010 року порушив справу про банкрутство ВАТ.

Ще раніше гендиректор компанії направив до суду заяву з проханням відкрити процедуру банкрутства відносно ВАТ у зв'язку з неможливістю виконати грошові зобов'язання перед кредиторами на загальну суму 264,211 млн. гривень.

Акціонери "Лисичанської соди" наприкінці листопада 2009 року вирішили розпочати санацію підприємства у зв'язку з його складним фінансовим становищем.

Підприємство в 2009 році скоротило виробництво кальцинованої соди в 5,7 рази в порівнянні з 2008 роком - до 37,5 тис. тонн.

ЗАТ "Російська содова компанія" влітку 2007 року придбало 80% ВАТ "Лисичанська сода".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!