"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія - у списку найбільш небезпечних для інвестицій країн

Четвер, 13 січня 2011, 20:24

Росія є "одним з найбільш небезпечних місць для інвестицій".

Це випливає із дослідження Political Risk Atlas 2011 щодо країн, які найбільш небезпечні для інвестицій, проведеного британською компанією Maplecroft, пише газета "Дело".

За підсумками 2010 року Росія піднялася в рейтингу 196 країн з 15 на 10 місце і опинилася між Пакистаном та Центрально-Африканській республікою, серед країн з "вкрай високими" політичними ризиками для інвесторів.

Місце партнерів по БРІК в рейтингу значно нижче: Індія - на 26-му, Китай - на 62-му, Бразилія - на 94-му.

Реклама:

Місце Росії в рейтингу визначається станом бізнес-середовища, рівнем корпоративного управління і "ендемічним характером корупції, яка поширена на всіх рівнях влади", говориться в дослідженні.

"Політизована справа" екс-глави ЮКОСа Михайла Ходорковського відображає відсутність незалежності судів в Росії, наголошується в ньому.

Україна ж перебуває у списку країн з високим ризиком. До цього списку входять центрально-азійські країни, Китай, Індія, Єгипет, Мексика.

Як відомо, у рейтингу, опублікованому в травні 2010 року, Росія також була в "поганому" списку.

У країнах так званого БРІК (Бразилія, Росія, Індія, Китай) порушення трудових прав і прав людини - найголовніші ризики для інвесторів, заявляли тоді дослідники.

Чотири десятки ризиків, аналізованих експертами Maplecroft, розділені на дві групи: до першої входять динамічні, такі як політична стабільність, верховенство закону, загроза тероризму, бізнес-середовище, в другу - структурні, пов'язані із запасами сировинних ресурсів, розвитком ринків і їх реакцією на зміна клімату.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!