Корупція заважає європейцям вести бізнес в Україні

Четвер, 13 січня 2011, 10:33

Представники Європейської Бізнес Асоціації проінформували комісара ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле про проблеми ведення бізнесу в Україні.

Про це повідомили в Європейській Бізнес Асоціації, передає УНІАН.

Зокрема, представники ЄБА під час зустрічі з Фюле окреслили основні аспекти бізнес-клімату, презентували новий рівень індексу інвестиційної привабливості України, і зокрема зупинилися на 7 основних проблемних питаннях для ведення бізнесу в Україні, у вирішенні яких не відбулося значних змін.

Серед цих питань: корупція, система судочинства, земельна система, відшкодування ПДВ, валютне регулювання, митне регулювання, технічні бар'єри в торгівлі і необхідність постійного конструктивного діалогу влади і бізнес - спільноти.

Реклама:

Під час зустрічі з Фюле представники ЄБА також відзначили слабку систему дотримання введення українських законів, що призводить до значних практичних проблем.

У свою чергу Фюле підтвердив свою готовність співпрацювати з ЄБА з багатьох економічних питань.

Нагадаємо, комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле перебував з візитом в Україні 10-11 січня.

Європейська Бізнес Асоціація - неприбуткова організація, що об'єднує понад 750 іноземних та вітчизняних компаній, які працюють в Україні.

Європейська Бізнес Асоціація була створена у 1999 році з ініціативи Європейської комісії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!