ЄБРР продав свій пакет у МАУ

Вівторок, 11 січня 2011, 17:39

Європейський банк реконструкції і розвитку завершив процес передачі своєї частки (9,9%) у статутному капіталі ПрАТ "Міжнародні авіалінії України" авіакомпанії Austrian Airlines.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-секретаря представництва ЄБРР в Україні Антона Усова.

За його словами, операція завершилася в кінці грудня 2010 року.

"Ми вийшли з компанії на тих же умовах, на яких і заходили. У Austrian Airlines був опціон, який вони реалізували", - сказав Усов.

Реклама:

ЗАТ "МАУ" засноване в 1992 році, а в 2010 році перетворено в однойменне ПрАО.

Флот авіакомпанії з базовим аеропортом в Борисполі складається з 19 авіалайнерів Boeing-737 різних модифікацій.

Тривалий час склад акціонерів компанії був незмінним: Фонд державного майна - 61,6%, Austrian Airlines - 22,5%, ірландська компанія Aer Cap - 6% і Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) - 9,9%.

На початку 2010 року склад акціонерів МАУ став змінюватися.

Спочатку з нього вийшла ірландська Aer Cap, місце якої зайняло київське ТОВ "Capital Investment Project".

Потім Austrian Airlines (була продана німецької Lufthansa) реалізувала свій пакет українського авіаперевізника, не уточнивши при цьому покупця.

ЄБРР на початку червня 2010 року також заявив про намір вийти з МАУ в рамках опціонної угоди на його покупку, укладеного з Austrian Airlines.

За інформацією співголови наглядової ради авіакомпанії "АероСвіт" Григорія Гуртового, покупцем всіх недержавних пакетів виступає його колишній партнер - засновник "АероСвіту" Арон Майберг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: