Депутати провалили законопроект НБУ

Вівторок, 11 січня 2011, 17:28

Верховна рада провалила першу законодавчу ініціативу Національного банку.

За проект закону №7534, яким пропонувалося скасувати збір на обов'язкове державне пенсійне страхування від операцій купівлі-продажу безготівкових валют проголосували 220 депутатів при 226 необхідних, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

За те, щоб повернутися до розгляду законопроекту, проголосувало 217 депутатів.

Голова Верховної ради Володимир Литвин ще раз поставив питання про повернення до голосування, "за" проголосувало 224 депутата. Голосів "за" не додали комуністи.

Реклама:

Як сказано в пояснювальній записці до законопроекту, документ розроблено з метою виконання зобов'язань України перед Міжнародним валютним фондом, передбачених меморандумом про економічну та фінансову політику, підписаному урядом України, НБУ та представництвом МВФ в Україні в рамках виконання програми stand by.

Також зазначається, що мета законопроекту - узгодити закон "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" із законом про держбюджет на 2011 рік, якими надходження від цього збору в дохідній частині бюджету не передбачені.

У ході обговорення законопроекту перший заступник глави комітету Верховної ради у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів народний депутат від КПУ Петро Цибенко зазначив, що надходження від цього збору дали б Пенсійному фонду 1 млрд. гривень на рік.

А народний депутат від БЮТ Юрій Одарченко назвав законопроект "абсолютно лобістським".

Литвин перед тим, як поставити на голосування цей законопроект, зазначив, що в телефонному режимі зв'язався із головою Пенсійного фонду, який повідомив йому, що вже 8 місяців Пенсійний фонд не отримує коштів від цього збору і в балансі Пенсійного фонду ці кошти не передбачені.

Після невдалого голосування спікер запропонував депутатам відкласти законопроект на четвер, до цього часу отримати інформацію від голови Пенсійного фонду та Кабінету міністрів з обґрунтуванням необхідності прийняття цього законопроекту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!