"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС може створити з Україною "зону" до літа?

Вівторок, 11 січня 2011, 16:39

Брюссель сподівається, що переговори про створення зони вільної торгівлі між Україною і Європейським Союзом будуть завершені до літа цього року.

Про це заявив комісар ЄС з питань розширення і європолітики сусідства Штефан Фюле під час зустрічі з Миколою Азаровим, повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на прес-секретаря прем'єра Віталія Лук'яненка.

"У Брюсселі з оптимізмом ставляться до питання завершення переговорів про створення зони вільної торгівлі. Є настрій завершити їх до літа", - процитував єврокомісара Лук'яненко.

За його словами, у свою чергу Микола Азаров зазначив, що на сьогоднішні Міністерство економічного розвитку і торгівлі очолює перший віце-прем'єр Андрій Клюєв.

Реклама:

Таким чином, за його словами, переговорний процес з Євросоюзом про створення зони вільної торгівлі буде продовжено на більш високому рівні.

Також Азаров сказав, що Клюєву поставлене завдання завершити переговори до літа.

Фюле запропонував Клюєву найближчим часом відвідати Брюссель для налагодження більш тісних контактів, які дозволять завершити переговори результативно у встановлені терміни.

У відповідь Азаров сказав Фюле, що така поїздка Клюєва відбудеться в необхідні терміни.

"Я за те, щоб члени мого уряду частіше бували в Брюсселі і дихали брюссельським повітрям", - процитував Азарова його прес-секретар.

Як відомо, у 2008 році Україна і ЄС почали переговори про угоду про зону вільної торгівлі, яка мала стати частиною угоди про асоціацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!